10 propostes per rebre el mes de setembre

Catalunya s'omple de festivals i festes majors la primera setmana del mes

Ja tenim el mes de setembre aquí, i a Catalunya l'activitat no s'atura per gaudir dels darrers dies d'estiu (i de vacances per a molts). Festes majors, activitats culturals, propostes esportives.... Hi ha activitats per a tots els gustos i edats.

Tot seguit, en destaquem deu. Però, com sempre, us recordem que hi ha moltíssimes més activitats que podeu trobar a les agendes municipals. No us perdeu res!

Visita teatralitzada a Caldes de Malavella FOTO visitcaldes

Visita teatralitzada a Caldes de Malavella FOTO visitcaldes

Propostes culturals

La cultura no s'atura arreu de Catalunya amb l'arribada del mes de setembre. Entre les múltiples propostes que hi ha arreu del territori, hi ha, per exemple, el Musicant Campllong, del 29 d'agost al 2 de setembre. Un cicle de concerts amb propostes musicals que porten com a denominació d'origen la música feta a les nostres contrades.

D'altra banda, el dia 1 de setembre podeu participar de la darrera Visita teatralitzada a Caldes de Malavella, on podeu conèixer d'una manera singular l'Espai Aquae, les Termes Romanes, la balneoteràpia i les fonts termals, xalets modernistes, i molt més.

Visites culturals a Tossa

Visites culturals a Tossa

I més visites, ja que durant el mes de setembre podeu participar de les Visites culturals guiades "Tossa amb ulls de dona", per conèixer alguns dels indrets i monuments més emblemàtics de Tossa, així com les seves tradicions i costums, a través de la mirada de les dones, i centrada en la vida d'algunes de les personalitats femenines de Tossa que han marcat la història del poble.

I no ens oblidem del Festival Internacional de Teatre de Tarragona, del 30 d'agost al 3 de setembre, on els espectadors poden gaudir d'un ampli ventall de representacions teatrals, incloent-hi obres de teatre clàssic, contemporani i experimental, així com altres formes de representació com altres disciplines relacionades amb les arts escèniques.

Festa Major de Blancs i Blaus FOTO Granollers Turisme

Festa Major de Blancs i Blaus FOTO Granollers Turisme

Festes majors

Les festes majors continuen arreu de Catalunya amb l'arribada del mes de setembre. Entre elles, del 28 d'agost al 2 de setembre se celebra la Festa Major de Vilafranca del Penedès, en honor a Sant Fèlix, patró de la ciutat. Abans, el dia 26, Granollers celebra una nova edició de la Festa Major de Blancs i Blaus, que s'estendrà fins al 3 de setembre.

Ja de ple en el mes de setembre, arriba la Festa major de Sant Celoni, que se celebra de l'1 al 10 de setembre, amb un programa d'activitats per a tots els gustos i per a totes les edats amb actes al carrer, cercaviles, àpats populars, concerts, i molt més.

La Marrana Skyrace FOTO Ripollès Digital

La Marrana Skyrace FOTO Ripollès Digital

Activitats per a tots els gustos

Més enllà de les propostes culturals i les festes majors, hi ha propostes per a tots els gustos per rebre el mes de setembre. Per exemple, el dissabte, dia 2, se celebra la Cursa i Caminada del Tossal de les Tenalles a Sidamon. Una cursa amb dues opcions de recorregut, amb distàncies de 10,5 i 6,3 quilòmetres respectivament. La cursa de 10,5 quilòmetres serà vàlida per a la Lliga de Ponent. Al mateix temps, es durà a terme una Caminada de 6,3 quilòmetres. També hi haurà una cursa infantil, pels més petits de casa.

També dia 2 arrenca el #Safrània365 a Montblanc, una programació anual de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que agafa el relleu de Safrània.

Ja diumenge, dia 3, torna la cursa de muntanya per excel·lència dels Pirineus, La Marrana Skyrace, que comptarà amb dos recorreguts: la Volta del Gegant, de 23 km i 1.900 metres de desnivell positiu, i el Circ de Morens, d'11 km i 1.100 m de desnivell positiu. A més, també pots participar en la marxa popular no cronometrada, de 9,5 km i 820 metres de desnivell positiu.

 
Destaquem