10 propostes per gaudir del cap de setmana

Gastronomia, fires tradicionals, senderisme... de tot per a un cap de setmana genial!

Encetem la recta final del mes d'octubre, i a Catalunya el cap de setmana s'omple d'activitats per a tots els gustos i edats per poder gaudir del temps lliure. Tot seguit, destaquem algunes de les activitats previstes, però n'hi ha moltes més! Les podeu descobrir visitant les agendes web municipals del lloc on us trobeu. Segur que trobeu un pla immillorable!

Festa de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos, en una edició anterior FOTO Turisme de Santa Margarida i els Monjos

Festa de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos, en una edició anterior FOTO Turisme de Santa Margarida i els Monjos

Fires i festes

Les fires tradicionals i les festes de diferents tipologies tornen a prendre protagonisme durant el cap de setmana. Entre moltes altres, del 21 al 24 d'octubre se celebra la Festa de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos, amb mercats artesanals, productes de proximitat, exposicions, espectacles, concerts i molt més. També fins diumenge, i des de divendres, és el torn de la Fira Embarrats a Sant Joan de Vilatorrada, on el municipi es trasllada a la vida quotidiana dels seus habitants ara fa un segle.

D'altra banda, dissabte i diumenge se celebra Solsoterra, la Fira de la Terra del Solsonès, amb el tradicional mercat del bolet, activitats relacionades amb aquest producte, fira de productes ecològics, i molt més.

Enramada, la Mostra Enogastronòmica a l'Arboç FOTO L'Arboç Turistic

Enramada, la Mostra Enogastronòmica a l'Arboç FOTO L'Arboç Turistic

Propostes gastronòmiques

La gastronomia, com no podia ser d'altra manera, també estarà molt present durant el cap de setmana. Fins al 31 d'octubre es pot assaborir el Palamós Gastronòmic; el Calamarenys, les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys de Mar; i les Jornades Gastronòmiques Es Niu a Palafrugell, aquestes darreres, fins a l'1 de novembre.

 

A més, des del dia 18, i fins aquest diumenge, s'està celebrant la Setmana del Vi Català, amb propostes i activitats arreu del territori, i L'Enramada, la Mostra Enogastronòmica a l'Arboç, durant el cap de setmana.

Festival Senderista de les Muntanyes de Prades

Festival Senderista de les Muntanyes de Prades

Més propostes

La cultura i la natura també són protagonistes del cap de setmana. Entre moltes altres propostes, s'estrena el Festival Senderista de les Muntanyes de Prades, i culturalment parlant, per exemple, es pot gaudir de les propostes del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, que enguany celebra 20 anys.

Més informació
 
Destaquem