10 propostes per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Gastronomia, cultura, tradició, i molt més, se citen els pròxims dies arreu del país

Arribem a l'equador del mes de juny a Catalunya, i abans de rebre oficialment l'estiu, el cap de setmana s'omple de propostes ben diverses per a tots els gustos i edats. Tot seguit, en destaquem deu, però recordeu que n'hi ha moltes més que podeu trobar a les diferents agendes municipals i comarcals.

1 - Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig del Camp i Miami Platja

Comencem amb una proposta gastronòmica. Aquest cap de setmana finalitzen les Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig del Camp i Miami Platja, que compten amb la participació de 16 establiments de restauració local.

Mira què et proposen.

Sónar Barcelona

Sónar Barcelona

2 - Sónar Barcelona

Cita musical del 13 al 15 de juny a la capital catalana amb una nova edició del Sónar que pren el pols al panorama actual de les músiques electròniques i les seves interaccions i hibridacions amb la creació digital, reunint als artistes més consolidats i al talent emergent en tots els terrenys de la producció musical i audiovisual.

Consulta la programació.

3 - Fira de la Cervesa Artesana a Arenys de Mar

Els dies 14 i 15 de juny, torna la Fira de la Cervesa Artesana a Arenys de Mar, que enguany arriba a la desena edició. Durant aquests dos dies, els visitants tindran l'oportunitat de tastar una àmplia varietat de cerveses artesanes de proximitat, a més d'una oferta gastronòmica per tots els gustos, i actuacions musicals que animaran l'ambient.

Els detalls, aquí.

Fira de la Cervesa Artesana a Arenys de Mar

Fira de la Cervesa Artesana a Arenys de Mar

4 - Fira del Món Geganter de Catalunya a Balsareny

Cita cultural del 14 al 16 de juny amb la XVI Fira del Món Geganter a Balsareny. Un cap de setmana ple d'actes per gaudir, petits i grans, de la cultura popular catalana i el fet geganter.

Més informació, en aquest enllaç.

5 - Fira de Les Esquelles a Montseny

Dissabte i diumenge se celebra la Fira de Les Esquelles a Montseny. Una fira que posa en valor els oficis lligats a la ramaderia, en concret al bestiar oví, amb tallers, sopars populars, caminades, i molt més.

Els detalls, aquí.

Fira de Les Esquelles a Montseny

Fira de Les Esquelles a Montseny

6 - Fira Tastavins a Juneda

Dissabte, dia 15, nova edició de la Fira Tastavins a Juneda. Un espai on gaudir els millors vins i tapes.

La programació, aquí.

7 - Jornada Indiana a Canet de Mar i Sant Pol de Mar

El mateix dia, Jornada Indiana a Canet de Mar i Sant Pol de Mar, amb portes obertes, rutes, activitats, gastronomia, música, fira, etc., al voltant del llegat que van deixar els antics indians a les viles.

Consulta la proposta.

Jornada Indiana a Canet de Mar i Sant Pol de Mar

Jornada Indiana a Canet de Mar i Sant Pol de Mar

8 - Xarel·lada, La Festa del Xarel·lo a Cunit

I també dissabte se celebra la Xarel·lada, La Festa del Xarel·lo a Cunit. Aquest és el dotzè any que el municipi ofereix un espai de trobada de vins de la varietat Xarel·lo acompanyats d'un bon tast elaborats pels restauradors del municipi i dels pastissers locals.

Més informació.

9 - Festa de la Plantada de l'Arròs a Deltebre

Diumenge, dia 16, arriba la Festa de la Plantada de l'Arròs a Deltebre, a la Finca de Bombita. Durant tot el dia hi haurà un mercadet artesanal i de productes típics, es faran visites amb carro, passejades amb barquets de perxar i demostració de pesca tradicional, espai de jocs tradicionals, actuacions de Rondalla, demostració de filar cotó... i molt més!

Els detalls, aquí.

Festa de la Plantada de l'Arròs a Deltebre

Festa de la Plantada de l'Arròs a Deltebre

10 - Ratafira, Fira de la Ratafia a Castellolí

També diumenge, Ratafira, Fira de la Ratafia a Castellolí, amb tallers i expositors al llarg de tot el matí on s'ensenyarà a elaborar i cuinar aquest licor.

Més detalls, en aquest enllaç.

 
Destaquem