Quan ja encarem la recta final del 2024, a Catalunya es pot continuar gaudint d'activitats ben diverses per aprofitar les vacances de Nadal, o bé els dies lliures a la feina. Propostes per a tots els gustos i edats, amb una temàtica marcadament nadalenca, però amb prou varietat perquè tothom trobi la seva.
Com cada setmana, destaquem deu propostes, i us recordem que en trobareu moltes més a les diferents agendes municipals i comarcals.
Tions arreu!
1 - Santa Margarida i els Monjos, capital dels tions de Nadal
Fins al 29 de desembre, Santa Margarida i els Monjos és la capital dels tions de Nadal. Una experiència on petits i grans poden seguir diferents rutes i buscar els tions amagats que s’acosten cap a les cases del poble. Se’n poden trobar a la muntanya, amagats dalt dels arbres o els matolls, o més a prop del poble en rutes urbanes. Aconsegueix el teu mapa, i no te'n perdis cap!
2- Ruta dels Tions a Montseny
I més tions, perquè fins al darrer dia de l'any pots seguir la Ruta dels Tions a Montseny. Busca i identifica els tions repartits pel poble i aconsegueix un obsequi. Trobareu el mapa al Centre d’Informació de Montseny i en establiments locals en horari d’obertura.
Pessebre Vivent de Corbera
3 - Pessebre vivent de Corbera de Llobregat
Parlem ara de pessebres. Fins a l'11 de gener, entre els molts pessebres vivents que es representen arreu de Catalunya, hi ha el Pessebre vivent de Corbera de Llobregat. Es representa en un escenari natural de 14.000 m² Compta amb més de 200 voluntaris i les seves representacions es fan des de l'any 1962 ininterrompudament. Aquestes dades mostren els seus valors i la importància del nostre espectacle arreu del territori, i constaten que hagi esdevingut el Pessebre Vivent més visitat de Catalunya.
4 - Pessebre Monumental de Parets del Vallès
I parlant de pessebres, canviem d'estil. Fins a finals de gener, podeu visitar el Pessebre Monumental de Parets del Vallès, el pessebre més gran de Catalunya sobre taula 230 m², 360°. Tot un clàssic quan arriba Nadal!
5 - Pessebre de Sorra de la Pineda (Vila-seca)
I tot un clàssic, el Pessebre de Sorra de la Pineda (Vila-seca). Un espectacular conjunt d’escultures fetes amb sorra permeten alçar el monumental pessebre al Parc del Pinar de Perruquet. Diversos artistes internacionals donen forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any, aconseguint un resultat sorprenent pels visitants que només es desvetlla a mesura que les escultures es van alçant.
Els Pastorets d'Igualada FOTO Infoanoia
6 - Els Pastorets
Parlant de tradicions de Nadal a Catalunya, no poden faltar Els Pastorets! Tot un clàssic de Josep Maria Folch i Torres que s'adapta a les necessitats de cada grup que el porta a l'escenari. Es representen a molts municipis del país, entre ells, a Igualada o Balsareny (fins al 12 de gener) o a Mataró (fins al 26 de gener).
7 - El Món Màgic de les Muntanyes a la Seu d'Urgell
Fins al 6 de gener podeu gaudir d'El Món Màgic de les Muntanyes a la Seu d'Urgell. Els minairons arriben a la Seu, alegres i esvalotats. Estan presents pertot i en totes les activitats. Els trobareu pels carrers, a l’escola i al mercat, als escenaris i a les botigues, sempre disposats a fer-vos passar una bona estona.
Consulteu la programació.
Festival de la Infància de Barcelona
8 - Festival de la Infància de Barcelona
Ja el 27 de desembre, a la capital catalana, arrenca el Festival de la Infància de Barcelona, fins al 31 de desembre, al Recinte Montjuïc. Jocs, solidaritat, gastronomia... un espai ple d'aventures per a tota la família!
Aconsegueix la teva entrada.
9 - INNOCENTCIRC, Festival de Circ d'Albinyana
El dia 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, s'estrena l'Innocentcirc, el nou Festival de Circ d'Albinyana. Hi haurà tallers, espectacles, i molt circ!
Descobriu la proposta.
10 - Festa del Pi de Centelles
I més enllà del cap de setmana, dilluns, dia 30, se celebra la Festa del Pi de Centelles, declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional. Una festa que arrenca el 26 de desembre, Sant Esteve, escollint el pi, que diu la tradició que cal que sigui de soca recta i brancatge potent. Dia 30, els galejadors surten al bosc, tallen el pi a cops de destral, i es trasllada fins a l’església, on se’l fa ballar la tradicional dansa d'"Ara balla el pi".
A continuació és lligat pel tronc i es penja cap per avall a dalt el presbiteri, amb cinc poms de pomes i neules lligades a la copa. A poc a poc s’enlaira fins a la imatge de la patrona, mentre els galejadors canten l’Himne de Centelles. El pi no es despenja fins a la Diada de Reis.
Voleu saber-ne més?