10 plans per al cap de setmana a Catalunya

Rutes, gastronomia i cultura centren les propostes dels pròxims dies

Arriba un nou cap de setmana, i les activitats, amb les mesures sanitàries establertes, s'estenen arreu de Catalunya. Tot seguit, destaquem algunes de les propostes per als pròxims dies, però no deixeu de consultar les agendes municipals per saber què fan a prop de casa.

Girona Temps de Flors

Girona Temps de Flors

Propostes culturals

Aquest cap de setmana és temps de Museus. I és que, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, i sota el lema "El futur dels museus: recuperar i reimaginar" el Consell Internacional de Museus (ICOM) proposa al conjunt de museus catalans organitzar activitats i jornades de portes obertes entre el dissabte 15 i el dimarts 18 de maig.

Entre les múltiples activitats culturals previstes a Catalunya per als pròxims dies, del 13 al 16 de maig se celebra EnCanta, Festival de petit format de cantautores i cantautors a Roda de Ter. La 4a edició del festival ha programat 12 propostes per omplir Roda de Ter de música durant quatre dies.

Per la seva banda, Sant Sadurní recupera, fins al 28 de maig, el Festival Poesia a les Caves, que l'any passat es va haver de suspendre. Així, cada divendres de maig vibrarà la poesia en la penombra de les caves. Totes les sessions seguiran estrictament les mesures COVID19 i caldrà demanar cita. I també aquest cap de setmana es pot gaudir encara del Girona Temps de Flors, amb exposició de flors, monuments, patis i jardins.

Campanya Gastronòmica del Peix de Roca a Begur

Campanya Gastronòmica del Peix de Roca a Begur

Propostes gastronòmiques

Fins al 6 de juny s'està celebrant la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca a Begur. Durant aquests dies, els restaurants que col·laboren en la Campanya ofereixen l'opció de degustar un menú especial format per plats elaborats amb base de peix de roca, amb una gran varietat de receptes i un ampli ventall de preus. A més, hi ha diferents activitats complementàries, com tallers i cinema.

L'Ajuntament de Manresa, per la seva banda, engegava el passat mes d'abril la campanya "Descobrir Manresa ve de gust", amb l'objectiu de promocionar els atractius turístics i la restauració de la ciutat. Així, els visitants que comprin una entrada al Centre d'Interpretació del Carrer del Balç, al Museu de la Tècnica, a la Basílica de la Seu o en qualsevol de les visites guiades que ofereix l'Oficina de Turisme (amb reserva prèvia), obtindran vals de descompte per a restaurants i bars de la ciutat.

 
Ruta Banyoles Medieval

Ruta Banyoles Medieval

Rutes i visites

Fins al 17 de maig es pot participar del projecte 'Espais per descobrir amb infants'. Una iniciativa de l'Ajuntament de la Llacuna, amb el suport d'Anoia Turisme i la Diputació de Barcelona, que ofereix tres rutes properes al nucli de la Llacuna pensades per gaudir en família. Descobrireu la Font Cuitora, la Font dels Horts i la Font de les Clotes.

Dissabte, dia 15, es pot participar de Banyoles Medieval: del carrer al Monestir, un itinerari per conèixer com es va fundar Banyoles i com s'hi vivia durant l'edat mitjana, a més d'una Ruta Guiada per La Tancada a Amposta, o una visita al Parc Neolític de La Draga a Banyoles, entre moltes altres propostes.


 

 
Destaquem