10 fires i mercats per al primer cap de setmana de desembre

El desembre ha arribat i la proximitat de Nadal marca l'agenda dels pròxims dies

Arriba un nou cap de setmana, el primer del mes de desembre, i és un cap de setmana que, per a moltes persones, serà molt llarg per la festivitat de la Puríssima. I, com cada cap de setmana, són moltes les activitats arreu de Catalunya per poder gaudir del temps lliure en família o amb els amics.

La proximitat de la celebració de Nadal marca bona part de l'agenda del cap de setmana, però hi ha activitats per a tots els gustos i edats. Tot seguit, repassem algunes d'aquestes propostes, però no deixeu de consultar les diferents agendes municipals per saber què fan al vostre municipi!

Festa de l'Oli de la Fatarella FOTO @lafatarella

Festa de l'Oli de la Fatarella FOTO @lafatarella

Fires i festes

Els dies 4 i 5 de desembre se celebra la Festa de l'Oli de la Fatarella, un aparador i punt de trobada a la Terra Alta de l'oli d'oliva verge extra. Per la seva banda, del 4 al 8 de desembre Vic es transforma en un poblat medieval amb artesans, taverners, firaires i espectacles al carrer celebrant el Mercat medieval de Vic.

 
Mercat medieval de Vic

Mercat medieval de Vic

Diumenge, dia 5, a més, se celebra la Fira de Sant Andreu de la Llacuna, una jornada festiva de tardor on gaudir del comerç, el producte local i l'esmorzar popular de la matança del porc.

Fires i Mercats de Nadal

De fires i mercats de Nadal n'hi ha pràcticament a tots els pobles i ciutats de Catalunya. En destaquem algunes:

Des del 26 de novembre es pot passejar per la Fira de Santa Llúcia al voltant de la catedral de Barcelona, i des del 27, per la Fira de Nadal a la Sagrada Família de Barcelona. També des del dia 26 es pot visitar el Mercat de Nadal de Caldes de Montbui, que manté la singularitat que el fa únic: el brou termal.

Mercat de Nadal de Caldes de Montbui FOTO @calderi

Mercat de Nadal de Caldes de Montbui FOTO @calderi

Dia 3, divendres, arrenquen diferents fires i mercats, entre ells, la Fira de Santa Llúcia de Vilafranca del Penedès, i els Mercats de Nadal a Lleida, que tornen a situar-se arreu de la ciutat de Lleida amb l'arribada de les festes.

I dissabte, dia 4, torna una de les fires de Nadal més singulars de Catalunya, la Fira de l'Avet a Espinelves. A més, el mateix dia, és el torn de la Fira del Tió a Solsona.

Recordem que aquestes són únicament algunes de les propostes per al cap de setmana. N'hi ha moltes més! Consulteu les agendes municipals per saber què fan al vostre municipi o destinació de cap de setmana.

 
Destaquem