10 festes majors que no et pots perdre a l'agost

Són molts els municipis de Catalunya que celebren la festa major durant el mes de vacances

Catalunya està de Festa Major. I ho diem perquè són molts els municipis que durant el mes d'agost celebren la seva festa grossa. Avui volem fer un repàs a algunes d'elles, perquè tanqueu el vuitè mes de l'any amb molta festa!

Festes Majors d'Amposta (de l'11 al 20 d'agost)

La capital del Montsià es vesteix de Festa Major omplint de vida els carrers, amb propostes musicals, ball, espectacles, tradició, cultura i esports. Sense oblidar les propostes infantils. Unes festes diverses, inclusives, i gratuïtes.

Consulta el programa.

Festes Majors a les Cases d'Alcanar (Del 12 al 20 d'agost)

Les Festes de la Mare de Déu d'Agost a Les Cases d'Alcanar arriben un any més farcides de propostes per a poder passar-ho d'allò més bé durant l'agost. Hi ha propostes variades i destinades a diferents públics, des d'activitats infantils i oci per a joves, fins a exposicions culturals, i espectacles musicals.

Consulteu el programa.

Sant Magí a Tarragona (del 12 al 19 d'agost)

Tarragona es vesteix de gala per celebrar la festa del seu patró, Sant Magí. Uns dies en els quals la cultura popular brilla als carrers de la ciutat, i que tenen com a un dels elements principals l'aigua de Sant Magí, element essencial de la festa. Els castells també formen part d'aquesta celebració, juntament amb un ampli ventall d'actes festius i culturals.

Consulta el programa.

Festa Major de la Gironella (del 15 al 22 d'agost)

Per Sant Roc, el patró del municipi, Gironella es vesteix de gala per celebrar una de les festes majors més grans i més sonades de la comarca. Ho fa amb actes tradicionals com el Pubillatge, la ballada de Sardanes, el festival de dansa folklòrica del Berguedà, o la ballada de l'Almorratxa. Tampoc falten les propostes infantils, concerts, serenates i balls de gala.

Consulteu el programa.

Festes de Gràcia FOTO Barcelona Secreta

Festes de Gràcia FOTO Barcelona Secreta

Festes de Gràcia (del 15 al 21 d'agost)

Les Festes de Gràcia són unes de les més reconegudes i visitades de la ciutat de Barcelona, i arrenquen el dia 15 d'agost. Carrers guarnits, cultura popular i tradicional, i actes per a totes les edats configuren el cartell d'unes festes singulars que omplen de festa el barri.

Consulta el programa.

Festa major de Sant Bartomeu de Sitges (del 18 al 27 d'agost)

La Festa Major de Sitges, declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional, és la festa més arrelada que celebren els sitgetans en honor a Sant Bartomeu, el 24 d'agost, i en honor a Santa Tecla, el 23 de setembre.

Consulteu el programa.

Festa Major de Navàs (del 22 al 29 d'agost)

Per Sant Genís (25 d'agost), Navàs celebra la seva Festa Major, amb actes pensats per a tots els públics i les edats. Música, cultura popular, espectacles, ball i concerts, gegants, nans, cascavells, bastoners, l'Òliba, trobades socials, esports i molt més!

Consulteu el programa.

Aquelarre de Cervera (del 25 al 27 d'agost)

L'Aquelarre és la festa del foc, la música i les bruixes de les Terres de Ponent, una explosió de cultura popular que se celebra en aquest municipi cada últim dissabte d'agost. No hi faltarà el ball de diables, la música i festa, tant per a grans com per a petits.

Consulta el programa.

Festa major de Blancs i Blaus a Granollers FOTO Ajuntament de Granollers

Festa major de Blancs i Blaus a Granollers FOTO Ajuntament de Granollers

Festa major de Blancs i Blaus a Granollers (del 26 d'agost al 3 de setembre)

Arriba una de les festes majors més espectaculars, sofisticades i plenes d'elements únics a la ciutat de Granollers. Durant la festa major del municipi, la població es divideix en dues faccions festives, els "Blancs" i els "Blaus", que organitzen un gran nombre d'esdeveniments i activitats per separat. Un jurat anònim avalua quin dels grups ha estat més animat, creatiu, divertit i participatiu durant aquest any, i és aquesta colla la que guanya l'edició. No falten actes per a tots els gustos i edats.

Consulta el programa.

Festa major de Vilafranca del Penedès (del 29 d'agost al 2 de setembre)

Per tancar el mes d'agost, i encetar el mes de setembre, fem parada a la Festa Major de Vilafranca del Penedès. Una festa en honor de Sant Fèlix que, segons que explica la llegenda, va salvar els vilatans d'una sequera l'any 1699. Una festa que compta amb una participació popular multitudinària, un ric patrimoni folklòric i molta imatgeria festiva. Gaudiu del el drac més antic d'Europa i de la colla de diables, l'Àliga i els balls tradicionals de la vila. Sense oblidar la diada castellera de Sant Fèlix, en què participen les quatre millors colles del Principat del moment.

Consulteu el programa.

 
Destaquem