10 activitats per gaudir del cap de setmana

Catalunya s'omple de propostes per passar el temps lliure amb cultura i fires i festes de tota classe

Arriba un nou cap de setmana, el darrer del mes d'abril, i Catalunya s'omple d'activitats de tota classe per poder gaudir del temps lliure fent allò que més us agrada. Tant si teniu pont, com si no, us fem una sèrie de recomanacions, però recordeu que hi ha moltes més activitats que podeu trobar a les agendes municipals.

Fira de Primavera de Puigcerdà FOTO Viure als Pirineus

Fira de Primavera de Puigcerdà FOTO Viure als Pirineus

Fires i festes

De fires i festes n'hi ha per a tots els gustos arreu de Catalunya. Comencem per la 77a edició d'Expoebre a Tortosa, la fira multisectorial de referència de les Terres de l'Ebre, que se celebra del 28 d'abril a l'1 de maig.

D'altra banda, del 29 d'abril a l'1 de maig, se celebra la Fira Q a Balaguer, amb expositors dels sectors comercials de la zona i un programa d'activitats paral·leles, amb presentacions de novetats, xerrades, elaboracions de receptes, tallers i concursos.

Expoebre a Tortosa FOTO Fira Tortosa

Expoebre a Tortosa FOTO Fira Tortosa

El dissabte, 29 d'abril, se celebra la Fira de Primavera de Puigcerdà, on hi haurà esmorzar popular concurs morfològic de cavalls, exposició de bestiar boví, i molt més. I dia 30, diumenge, és el torn de la IX Mostra del Vi DO Empordà de Roses, que permet tastar, en un sol espai, diferents productes enològics elaborats per cellers de renom de la zona.

Flors i Violes a Palafrugell FOTO Visit Palafrugell

Flors i Violes a Palafrugell FOTO Visit Palafrugell

Propostes culturals

Durant el cap de setmana no falten les propostes culturals per a tots els gustos. Del 28 d'abril a l'1 de maig se celebra la 19a Mostra Nacional de Teatre Amateur a Pineda de Mar, amb més de setanta representacions de companyies catalanes, d'arreu de l'Estat i d'altres de vingudes de França, Itàlia, i altres indrets.

Els mateixos dies és el torn del Flors i Violes a Palafrugell, un festival dedicat a la música i l'art, que compta amb nombroses activitats per a tots els públics, repartits en diversos espais, concentrats al centre de la vila. Aquests espais estaran engalanats amb creacions artístiques relacionades amb la primavera.

Trobada de Campaners Os de Balaguer FOTO Balaguer TV

Trobada de Campaners Os de Balaguer FOTO Balaguer TV

Del 29 d'abril a l'1 de maig, és el torn de la Trobada de Grups de Recreació Medieval a Ciutadilla, on es recrea el dia a dia del qual fou en un temps llunyà l'època medieval. Hi ha desfilades de tropes, fira d'artesans, tallers d'escriptura gòtica i danses cortesanes, entre altres, espectacles, tornejos, concerts, i molt més!

El diumenge, dia 30, se celebra la XXXV Trobada de Campaners Os de Balaguer, amb demostració de tocs de campana, dinar popular, i altres activitats relacionades amb aquest ofici.

Tampoc podem oblidar que s'està celebrant el Festival Strenes a Girona, i que fins a l'1 de maig es pot gaudir de les propostes de la Setmana Medieval a Montblanc, que arrencava el 21 d'abril.

Tot això, i molt més, a les agendes municipals de Catalunya!

 
Destaquem