10 activitats per gaudir del cap de setmana

Propostes gastronòmiques, fires històriques i molt més durant els pròxims dies a Catalunya

Arriba un nou cap de setmana, encarant ja la recta final del mes de novembre, i les activitats no s'aturen arreu de Catalunya per poder gaudir del temps lliure amb la família o els amics. Tot seguit en destaquem algunes d'elles.

Nova edició del Lleidantic

Nova edició del Lleidantic

Fires i festes

Durant el cap de setmana hi ha propostes ben diverses arreu de Catalunya. Fins al 29 de novembre s'està celebrant JazzTardor, el Festival de Jazz de Lleida, amb concerts de cadascun dels estils vigents del gènere, siguin històrics o d'actualitat. I també a Lleida, del 22 al 24 de novembre, arriba una nova cita amb Lleidantic. El Saló d'Antiquaris i Brocanters de Lleida, que se celebra al pavelló 3 de la Fira de Lleida, es pot trobar tota mena de material antic.

Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina

Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina

 

D'altra banda, els dies 23 i 24 se celebra la Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina. Una fira per apropar-nos a la vida i l'entorn de la Catalunya rural amb una gran mostra d'oficis tradicionals. I el diumenge, dia 24, arriba Vèncer o Morir, La Batalla dels Prats de Rei de 1711, amb campaments, desfilades, recreació històrica, i molt més!

Fira de Santa Caterina d'Arbeca

Fira de Santa Caterina d'Arbeca

Propostes gastronòmiques

Les propostes que tenen elements gastronòmics no s'aturen durant el cap de setmana. Del 22 al 24 de novembre té lloc la Festa del Most a Sant Cugat Sesgarrigues, on se celebra el final de la verema i l'arribada del vi novell. I els mateixos dies arriba la Fira de Santa Caterina d'Arbeca. Una trobada d'amics, parents, artesans i firaires, que pretenen recobrar l'esperit de les fires dels nostres avantpassats, preparant-se per entrar a l'hivern.

Festival del Xató de Vilanova i la Geltrú

Festival del Xató de Vilanova i la Geltrú

 

Mentrestant, els dies 23 i 24 de novembre arriba una nova edició d'Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat a Olot. Un esdeveniment enogastronòmic en què els productors i els productes agroalimentaris de qualitat són els principals protagonistes, amb tastos, xerrades i venda de productes, entre altres propostes.

I diumenge, dia 24, Festival del Xató de Vilanova i la Geltrú, d'11 a 14 hores al Mercat de Mar. Una proposta que s'emmarca en una nova edició de la Ruta del Xató.

Zoom Festival Igualada

Zoom Festival Igualada

Propostes audiovisuals

Del 23 de novembre a l'1 de desembre se celebra el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca. Nou dies de cinema 100%, grans obres i bones històries que s'expliquen en format de curtmetratge.

Ja el dia 26 arrenca el Zoom Festival Igualada, que s'estendrà fins a l'1 de desembre. Així, durant sis dies, la ciutat d'Igualada acull projeccions a concurs, ficció televisiva, formats, debats, presentació de programes, estrenes, curtmetratges, premis, convidats i professionals del sector de la petita pantalla.

 
Destaquem