La comarca d'Osona, situada a la Catalunya Central, és famosa per la qualitat dels seus productes. La carn de porc i tots els seus derivats estan especialment reconeguts, però la comarca compta amb moltes altres especialitats que pots conèixer consultant a la web de fetaosona.cat
La llonganissa de Vic és, segurament, el producte estrella. També coneguda com a fuet, és perfecta per a acompanyar les llesques de pa amb tomàquet. Osona compta amb moltes carnisseries que les fabriquen i que es poden visitar com Ca la Teresona o la Casa Riera Ordeix.
Els acompanyen altres productes elaborats per artesans que estimen la terra i en saben extreure el millor: els formatges i làctics, la pastisseria, la cervesa i molts d'altres. I provinents del cor dels nostres boscos, els bolets i la tòfona. Els millors intèrprets de la simfonia de productes locals osonencs són els seus cuiners, capaços com pocs de compondre el quadre gastronòmic de tradició i modernitat que trobareu als nostres restaurants. Us en llepareu els dits.