Llocs per descobrir a l'hivern: El Bruc

Sota la muntanya màgica de Montserrat, a Catalunya, es troba aquest poble de llegenda

Catalunya té una bona pila d'atractius per descobrir tant a l'estiu com a l'hivern, i per això, el fred no ha de ser un impediment per a continuar recorrent el territori i coneixent els mil i un indrets, i les mil i unes històries que amaguen.

Avui us proposem una sortida hivernal al Bruc, un poble de llegenda que s'amaga sota la muntanya màgica de Montserrat, a l'Anoia. I és que per tothom és coneguda la història del Timbaler del Bruc, que relata com el juny de 1808, en el marc de la Guerra del Francès, el bàndol català va sortir victoriós davant els soldats francesos gràcies a l'ajuda d'aquest personatge.

Patrimoni cultural

De fet, és precisament aquest personatge el protagonista d'una de les riqueses del patrimoni monumental i arquitectònic del municipi, el monument del Timbaler del Bruc. Una figura en pedra grisa de l'escultor Frederic Marès, inaugurada el 1953, de 4,8 metres d'alçada i 55 tones de pes.

Una altra opció és visitar la Torre del Telègraf, un excel·lent mirador cap al coll de Can Maçana, Roques Blanques i la Conca d'Òdena, que també és conegut com el Castell Ferran, per la seva localització clau en la guarda del territori de Sant Pau de la Guàrdia.

Església de Santa Maria del Bruc

Església de Santa Maria del Bruc

I encara una tercera proposta, l'Església de Santa Maria del Bruc. Una església de diferents estils amb alguns elements destacables, com l'absis protogòtic amb pintures murals amb escenes poc freqüents de la Mare de Déu i de l'adoració dels Reis, el retaule del segle XVII de la Mare de Déu del Roser i les pintures de la volta, de formes geomètriques.

Tampoc ens podem oblidar del Museu de la Muntanya de Montserrat del Bruc, que agrupa un bon nombre de col·leccions, entre les quals destaca la de les Batalles del Bruc i la d'Escalada Montserratina.

El Bruc gaudeix d'un entorn natural envejable

El Bruc gaudeix d'un entorn natural envejable

Patrimoni natural

A més del patrimoni cultural, un dels trets que fan que el Bruc sigui atractiu al visitant és el seu entorn natural incomparable que ofereixen al visitant nombroses i diverses activitats, principalment per als amants del senderisme, l'escalada, o la BTT. Entre moltes altres propostes, es pot resseguir l'itinerari de les agulles de Montserrat o la ruta del Bruc fins a Collbató.

 
Destaquem