Una joia de l'arquitectura: L?edifici Walden 7 de Bofill

Catalunyamagrada.cat

 

Ben a prop de Barcelona, a la localitat de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), es troba el Walden, un edifici emblemàtic del Ricardo Bofill Taller d'Arquitectura, inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

 

L'edifici va ser dissenyat per un grup de treball interdisciplinari format per enginyers, psicòlegs, filòsofs i arquitectes, entre els quals hi havia Anna i Ricard Bofill Leví, Salvador Clotas, Ramón Collado, José Agustín Goytisolo, Joan Malagarriga, Manuel Núñez Yanowsky, Dolors Rocamora i Serena Vergano.

 

Edifici Walden 7
Edifici Walden 7 | Laura Chornet

 

El Walden 7 és un punt de referència de Sant Just Desvern (Barcelona). Construït el 1975, l'edifici pretenia posar en pràctica la teoria de la Ciutat en l'espai. És com tot un barri que a més de tenir una extensió horitzontal també la té vertical. En total, l'edifici té 16 pisos (incloent-hi la terrassa), i la superfície edificada total és de 31.140 m². Hi ha aproximadament 446 habitatges i hi resideixen uns 1.000 veïns.

 

Totes les fotos són cedides per Laura Chornet.

Edifici Walden 7
Edifici Walden 7 | Laura Chornet

 

El projecte, monumentalista, barroc i experimental, caldria entendre'l dins del projecte global inicial més ampli i també dins la trilogia que forma amb la gran xemeneia de formigó i amb el Taller d'Arquitectura. El Walden està format per divuit torres que es desplacen des de la vertical de la seva base formant una corba i prenent contacte amb les torres contigües. El resultat és un laberint vertical amb set patis interiors comunicats en horitzontal i en vertical.

Edifici Walden 7
Edifici Walden 7 | Laura Chornet

 

Edifici Walden 7
Edifici Walden 7 | Laura Chornet

 
Destaquem