Gerard López, el seleccionador català del Vallès Oriental

Catalunyamagrada.cat

 

Gerard López i Segú és un dels futbolistes més rellevants que ha donat el Vallès Oriental. Nascut a Granollers el 12 de març de 1979, és exfutbolista i entrenador de futbol. Com a futbolista, destacà a finals dels anys 90 i principis del segle XXI com a migcampista ofensiu. Com a entrenador, està al capdavant de la selecció catalana de futbol des del 7 d'octubre de 2013, i ha entrenat el Futbol Club Barcelona B des del 2015 fins a l'abril de 2018.

 

López és fill d'una família estretament vinculada al futbol. És el petit de tres germans futbolistes, Sergi López, qui també va jugar al primer equip del FC Barcelona, i Juli López que va jugar a primera amb el Reial Valladolid.

La seva carrera va començar a Granollers i als 11 anys va entrar al planter del FC Barcelona, debutant amb el Barça B la temporada 1996-97. Amb 17 anys va fitxar pel València CF, debutant a Primera el 31 d'agost de 1997, i l'any següent va ser cedit al Deportivo Alavés.

 

La temporada 2000-2001 va fitxar pel Barça, on jugà cinc temporades, i va ser internacional amb la selecció catalana de futbol i 6 cops amb l'espanyola.

 
Destaquem