9 de novembre: Seria l'aniversari d'Eduard Punset

El 22 de maig de 2019 ens deixava l'advocat, economista i divulgador científic

El 9 de novembre de 1936, i a la ciutat de Barcelona, va néixer l'advocat, economista i divulgador científic català Eduard Punset i Casals, qui ens deixava el 22 de maig de 2019.

Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Londres. Va ser redactor econòmic de la BBC, director econòmic de l'edició per a Amèrica Llatina del setmanari The Economist i economista del Fons Monetari Internacional als Estats Units i a Haití.

Per haver militat al Partit Comunista, el 1958 es va haver d'exiliar a Bordeus, a partir de 1959 a Ginebra i després a París un parell d'anys. Després en va passar vuit a Londres.

Com a especialista en temes d'impacte de les noves tecnologies, va ser assessor de COTEC, professor conseller de Màrqueting Internacional a ESADE, president de l'Institut Tecnològic Bull, professor d'Innovació i Tecnologia de l'Institut d'Empresa (Madrid), president d'Enher, sotsdirector general d'Estudis Econòmics i Financers del Banc Hispano-Americano i coordinador del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya.

Va tenir un destacat paper en l'obertura d'Espanya a l'exterior com a ministre de Relacions per a les Comunitats Europees. Participà en la implantació de l'Estat de les autonomies com a Conseller de finances de la Generalitat de Catalunya, i com a president de la delegació del Parlament Europeu per a Polònia, tutelà part del procés de transformació econòmica dels països de l'Est després de la caiguda del Mur. Després de la incorporació d'Espanya a la Unió Europea, fou elegit eurodiputat el 1987 i el 1989 pel CDS.

Fou autor de diversos llibres sobre anàlisi econòmica i reflexió social. Va ser professor de Ciència, Tecnologia i Societat a la Facultat d'Economia de l'Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull). Va ser director i presentador del programa de divulgació científica Redes a TVE des de 1996 fins al 2014. Va ser president de la productora audiovisual Smartplanet i membre del Consell d'Administració de Sol Melià Hotels & Resorts.

Punset va ser enterrat al cementiri de La Vilella Baixa.

 
Destaquem