9 de maig: Fa anys Andrea Motis

Ha participat en nombrosos concerts del circuit català i internacional de jazz

La trompetista, saxofonista i cantant de jazz Andrea Motis naixia el 9 de maig de 1995 a Barcelona. Amb només 12 anys, va començar a col·laborar amb el grup de jazz Sant Andreu Jazz Band, dirigit pel professor de música i músic Joan Chamorro qui també li va impartir classes de saxo.

Ha participat en nombrosos concerts del circuit català i internacional de jazz. El 2010 va sortir al mercat el seu primer disc, un disc d'estàndards de jazz, que va gravar com a cantant solista amb només 14 anys, titulat Joan Chamorro presenta Andrea Motis. Fou artista convidada, el 20 de juliol del 2011, en el Quincy Jones & The Global Gumbo All Stars, Festival de Peralada.

El 2012 va treure el seu segon àlbum Feeling Good que més endavant presentaria a l'Olympia de París i a Anglaterra. El 2013 va enregistrar el seu tercer àlbum en directe al Jamboree de Barcelona, entre altres treballs editats. L'1 de desembre de 2013 va estrenar Big Band a la Sala Pau Casals de l'Auditori de Barcelona dins el marc del 45è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, amb 15 dels millors solistes de jazz del país. Una formació que va quedar enregistrada en el seu quart disc, la Motis Chamorro Big Band.

A final de març de 2016 va enregistrar un disc amb el segell Impulse! Records, He's Funny That Way, i posteriorment, Emotional Dance, i Do Outro Lado Do Azul.

 
 
Destaquem