9 d'abril: Fa anys Isabel Coixet

La directora de cinema rebia el Premi Nacional de Cine l'any 2020

La directora de cinema, guionista i publicista Isabel Coixet i Castillo, celebra el seu aniversari el 9 d'abril. Naixia l'any 1960 a Barcelona i va començar en el món del cinema com a crítica de cinema a la revista Fotogramas. L'any 1986 debutà darrere les càmeres en la pel·lícula Massa vell per a morir jove.

Però fou l'any 1996 que aconseguí l'èxit amb la seva pel·lícula Coses que no et vaig dir mai, realitzada en anglès i als Estats Units d'Amèrica. L'any 2003 aconseguí novament l'èxit amb My Life Without Me i el 2005 amb La vida secreta de les paraules.

L'any 1996 va rebre el Premi Ondas a la millor direcció per la seva pel·lícula Coses que no et vaig dir mai, i el 2014 va rebre el Gran Premi del Jurat del Festival de Films de Dones de Créteil, a França, amb la pel·lícula Ahir no acaba mai.

L'any 2015 es va convertir en la primera cineasta catalana que inaugurava el Festival de Berlín, i a l'edició de l'any 2018 dels Premis Goya, la seva pel·lícula The Bookshop va obtenir els premis a Millor direcció, Millor pel·lícula i Millor guió adaptat.

L'any 2020, Isabel Coixet guanyava el Premi Nacional de Cine.

 
Destaquem