8 de juny: Fa anys Montse Castellà

La cantautora ebrenca ha enregistrat aquets 2021 un duet amb Lluís Llach

A la capital del Baix Ebre, a Tortosa, naixia el 8 de juny de 1976, la cantautora Montse Castellà Espuny. Castellà editava el 2018 el seu quart treball discogràfic, Punts de llibre.

A més dels seus quatre discs, ha col·laborat amb altres músics, com Txarango, Eliseo Parra, Paco Ibáñez, Pau Alabajos o Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. El seu treball col·lectiu Lo carrilet de la Cava va guanyar el Premi Enderrock al Millor Disc Folk 2010 per votació popular.

 

Del 2016 al 2019 va formar part del projecte musical Les Kol·lontai, amb Meritxell Gené, Sílvia Comes i Ivette Nadal. Entre altres, ha estat una de les membres del Consell Assessor per a l'impuls d'un Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent, i va ser cap del Gabinet de Laura Borràs al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya des del mes de juny del 2018 fins a principis de gener del 2019.

Aquest 2021 enregistrava un duet amb Lluís Llach. La cançó, titulada 'Vull', és el primer single del nou disc #Salicòrnia, i es pot trobar a totes les plataformes digitals.

 
Destaquem