6 de desembre: Sortia el primer número de la revista Cavall Fort

Per la revista hi han passat els grans noms de la literatura catalana per a infants i joves

El 6 de desembre de 1961 es publicava el primer número d'una de les revistes de referència a casa nostra. Parlem de la revista Cavall Fort. Una revista quinzenal en llengua catalana i de còmic en català, creada per estimular la lectura en els nois i noies entre 9 i 15 anys, emulant la popular En Patufet, desapareguda al final de la dècada de 1930.

En els seus més de 1000 números s'han inclòs contes, jocs, concursos, historietes i tires còmiques i seccions diverses. Per la revista hi han passat els grans noms de la literatura catalana per a infants i joves, com Joaquim Carbó o Josep Vallverdú, i per a adults, com Salvador Espriu, Pere Calders o Maria Aurèlia Capmany. També del món de la il·lustració, com Cesc, Picanyol, Fina Rifà, Pilarín Bayés, o Maria Rius, entre altres.

Entre altres reconeixements, la publicació ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Periodisme, la Medalla d'Or al Mèrit Cultural, el Premi Junceda d'Honor, el Premi Joan Coromines a la trajectòria empresarial, o el Premi Nacional de Cultura en la categoria Projecció Social de la Llengua Catalana.

 
 
Destaquem