6 d'abril: És l'aniversari de Clara Peya

La pianista va rebre el Premi Nacional de Cultura l'any 2019

El 6 d'abril de 1986 naixia a Palafrugell la pianista, compositora i intèrpret Clara Peya Rigolfas, qui ha produït múltiples àlbums amb jazz, música de cambra, rap, música electrònica i pop, i qui ha col·laborat amb diversos cantants.

Peya estudià piano des de molt petita, i amb quinze anys es matriculà en l'ESMUC, llicenciant-se en 2007 en piano clàssic. Posteriorment estudià jazz modern en el Taller de Músics de Barcelona i va continuar la seva formació en el conservatori San Petersburguí Rimsky Korsakov.

 

Com pianista ha desenvolupat un estil propi, aconseguit, segons ella, gràcies a la llibertat que li ha donat la música, i en els darrers anys no fa servir partitures, sinó que toca de memòria.

Entre altres reconeixements, Clara Peya ha rebut el Premi Enderrock al millor disc (2018) per Estómac, el Premi Nacional de Cultura (2019) "per innovar la composició i la interpretació musicals transitant entre la música, el teatre i l'activisme sense abandonar el piano, instrument que l'acompanya en les seves performances", i el Premi Altaveu (2019).

 
Destaquem