4 d'abril: Seria l'aniversari d'Isabel-Clara Simó

L'escriptora ens deixava l'any 2020 a l'edat de 76 anys

El 4 d'abril de 1943 naixia a Alcoi l'escriptora Isabel-Clara Simó, qui ens deixava ara fa poc més d'un any, el 13 de gener de 2020, a l'edat de 76 anys. Simó ha estat una de les figures més prolífiques i populars de la literatura en català, amb una cinquantena llarga d'obres principalment de narrativa però també poesia, teatre, assaig i guions televisius. És quan miro que hi veig clar (1979), Històries perverses (1992, premi Crítica Serra d'Or), La salvatge (1993, Premi Sant Jordi) Dones (1997) o Amor meva (2010, Premi Joanot Martorell) són algunes de les seves novel·les més celebrades.

Isabel-Clara Simó es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de València i, a finals dels anys seixanta, es va traslladar a Figueres amb el seu company, el periodista Xavier Dalfó, per instal·lar-se més tard i de forma definitiva a Barcelona.

 

Entre altres, l'escriptora va dirigir durant onze anys el setmanari 'Canigó', i va exercir de professora d'institut i a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Va ocupar el càrrec de vicepresidenta al Principat durant el període 1985-1988 de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, i va ser nomenada delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya l'any 1996.

Isabel-Clara Simó ha estat reconeguda amb múltiples premis literaris, a més de rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1999, i ser reconeguda amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes l'any 2017.

 
Destaquem