29 de març: Ens deixava Arnau Puig

El crític i sociòleg català va morir l'any 2020

El 29 de març de 2020, ara fa 4 anys, ens deixava el sociòleg i crític d'art Arnau Puig i Grau. Nascut a Barcelona el 16 de gener de 1926, es va llicenciar en filosofia a la Universitat de Barcelona, i s'especialitzà en sociologia de la cultura i de l'art a la Universitat de la Sorbona (París). Esdevingué un dels principals impulsors de l'avantguardisme a Catalunya.

Fundà les revistes Algol i Dau al Set, i va col·laborar a Siglo 20CúpulaPresènciaLa VanguardiaNueva Forma, i El País, i Bonart, a més d'exercir la crítica a Revista EuropaGazeta del ArteBatikAvui i Artes Plásticas.

Destacà com a profes​sor a la facultat de filosofia i lletres de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona i com a catedràtic d'estètica a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. A més, va ser director de l'Institut d'Història i Arqueologia del Consell Superior d'Investigacions Científiques a Roma.

Entre altres reconeixements, el 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi, el 2003 el premi de l'Associació Catalana de Crítics d'Art i el 2004 la medalla al mèrit cultural de l'Ajuntament de Barcelona. L'any 2012 fou guardonat amb el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística.

 
Destaquem