29 de gener de 1953: neix Pere Pastor i Bodmer “Perico Pastor“

Un il·lustrador internacional

Pere Pastor i Bodmer, nascut a La Seu d'Urgell el 1953, és un destacat pintor, dibuixant i il·lustrador català amb una extensa i reconeguda carrera artística. Les seves il·lustracions han sigut publicades a The New York Times, Vogue, Village Voice, Harper's, El País... Unes de les seves obres més reconegudes són les il·lustracions realitzades per la Bíblia i editada per l'Enciclopèdia Catalana. 

Alguns reconeixements inclouen la Medalla Morera de l'Ajuntament de Lleida atorgada el 1993, pel conjunt de la seva obra. El 1997, va ser guardonat amb el premi especial del Comitè Olímpic Espanyol a la Biennal de l'Esport en les Belles Arts, subratllant la seva contribució significativa al món de l'art.

El seu estil artístic inconfusible es manifesta en la fusió òptima entre el dibuix i la pintura, amb un enfocament habitual sobre paper de poc gramatge. Utilitzant tècniques com la tinta xinesa i l'aquarel·la, Pastor destaca per la seva capacitat per ressaltar els valors gràfics amb textures i lluminositat úniques.

Amb més de tres dècades dedicades a la creació artística, Pere Pastor continua sent una figura destacada en el panorama cultural de Catalunya, amb un llegat que ha captivat i inspirat admiradors de les belles arts a través de les seves diverses i impactants obres.

 
Destaquem