26 de gener: És l'aniversari de Sergi Pàmies

L'escriptor ha rebut nombrosos reconeixements per les seves obres, com el Premi de la Crítica Serra d'Or

El 26 de gener de 1960 naixia a París el narrador, articulista, traductor i crític de televisió Sergi Pàmies, fill de la també escriptora Teresa Pàmies i del polític Gregorio López Raimundo.

El seu primer llibre, T'hauria de caure la cara de vergonya, el va publicar l'any 1986. Posteriorment, va publicar els reculls de contes Si menges una llimona sense fer ganyotes (2006) i La bicicleta estàtica (2010) que el van situar durant setmanes al capdamunt de les llistes de més venuts.

 

Des del primer moment Sergi Pàmies es va mostrar especialment dotat per definir amb claredat una posició reveladora respecte als fets narrats (entre la ironia i la impassibilitat) i per construir amb habilitat i intel·ligència sèries de situacions inquietants. 

Entre altres reconeixements, Pàmies ha estat guardonat amb el Premio Ícaro (1990), el Premi de Novel·la Prudenci Bertrana (1993), el Premi de la Crítica Serra d'Or (1998) i els Premis Ciutat de Barcelona i Lletra d'or l'any 2007. Posteriorment, recolliria també el Premi de la Crítica en llengua catalana i el Premi Crítica Serra d'Or de Narrativa (2019) per L'art de portar gavardina.

 
Destaquem