22 de gener: És l'aniversari de Vicenç Villatoro

Fou director de la Corporació Catalana de Radió i TV durant dos anys

El 22 de gener de 1957 naixia, a la ciutat de Terrassa, el periodista, escriptor i polític català Vicenç Villatoro i Lamolla. Villatora ha estat diputat al Parlament per CDC, professor de gèneres d'opinió a la UAB, i entre 2002 i 2004 va ser director de la Corporació Catalana de Radió i TV.

Com a escriptor, la seva obra ha estat principalment narrativa, tot i que també ha tractat altres gèneres, com la poesia. Com a periodista, ha treballat en diferents mitjans, com ara el Diari de Terrassa, El Correo Catalán, o l'Avui, a més de col·laborar amb altres capçaleres.

 

D'altra banda, ha ocupat el càrrec de director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya, director cultural de la Fundació Enciclopèdia Catalana, i director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Més tard, va presidir la Fundació Ramon Trias Fargas, va formar part del patronat de la Fundació Centre d'Estudis Jordi Pujol i de la Fundació Catalunya Oberta, a més de ser membre del Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua, entre altres càrrecs.

Políticament, entre 1999 i el 2002 va ser diputat al Parlament de Catalunya per Convergència Democràtica de Catalunya dins les llistes de Convergència i Unió a Barcelona.

 

 
Destaquem