22 de desembre: Fa anys que ens deixava el dibuixant Cesc

Va fundar i dirigir la revista d'humor Tururut!

A la ciutat de Barcelona, el 22 de desembre de 2006, moria Francesc Vila i Rufas, més conegut amb el pseudònim de Cesc, nom amb el qual signava les seves obres com a dibuixant i pintor.

Nascut a Barcelona el 22 d'octubre de 1927, dedicà pràcticament tota la seva carrera a l'humor gràfic, començant fent una vinyeta diària al Diario de Barcelona. Les seves imatges iròniques i tendres retraten pràcticament la Catalunya des dels anys seixanta fins als noranta.

A mitjans dels anys cinquanta va fundar i dirigir la revista d'humor Tururut!, a més de col·laborar en les millors revistes del país. Va dibuixar per a diverses campanyes de publicitat, cartells, targetes, llibres. Posteriorment, es va dedicar a la pintura i al gravat.

Entre altres reconeixements a la seva trajectòria, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 1995, el Premi Internacional d'Humor Gat Perich d'Honor el 2002, i ingressà com a membre numerari a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 1998. El 2008 el Palau Robert de Barcelona li dedicà una exposició retrospectiva, "La força d'un traç".

 
Destaquem