21 de novembre: naixia Emma Cohen

Emma Cohen, destacada actriu, periodista, escriptora i directora de cinema catalana

Emma Cohen, nascuda com Emmanuela Beltran i Rahola el 21 de novembre de 1946 a Barcelona i morta el 11 de juliol de 2016 a Madrid, va ser una destacada actriu, periodista, escriptora i directora de cinema catalana que va residir llargues temporades a Madrid.

En el seu camí professional, Cohen es va formar com a actriu al Teatre Espanyol Universitari i a l'Escola d'Art Dramàtic d'Adrià Gual, tot i que va decidir abandonar els estudis de Dret per dedicar-se plenament a l'actuació. Desenvolupà una extensa carrera en els escenaris de Barcelona i va treballar en diverses obres amb directors reconeguts com Ricard Salvat, Fabià Puigserver i Adolf Marsilach.

En el cinema, Emma Cohen va començar als anys seixanta amb el sobrenom d'Emma Silvia, participant en pel·lícules com "Tuset Street" (1968) i "La semana del asesino" (1971). Va traslladar-se a Madrid a principis dels anys setanta, participant en produccions més comercials com "Las obsesiones de Armando" (1974) i "Mayordomo para todo" (1975). Destaquen en la seva filmografia títols com "Tigres de papel" (1977) i "Mambrú se fué a la guerra" (1986).

A la televisió, va tenir papers rellevants a sèries com "El conde de Montecristo" (1969) i "Curro Jiménez" (1976), entre d'altres.

Emma Cohen va reprendre la seva activitat teatral i va dirigir diversos curtmetratges com "La plaza" (1976) i "El séptimo día de sol" (1980).

La seva contribució a la cultura i les arts a Catalunya perdura com un llegat destacat fins als nostres dies.

 
Destaquem