2 de novembre: És l'aniversari de Núria Picas

Es va iniciar en el món de la muntanya de la mà dels seus pares, escalant a les muntanyes de Montserrat des dels 10 anys

A la ciutat de Manresa, el 2 de novembre de 1976, naixia la corredora de muntanya Núria Picas i Albets. Resident a Berga, entrena a les muntanyes dels voltants del Berguedà.

Després d'acumular resultats destacats amb la selecció catalana de curses de muntanya, des de l'any 2012 és membre del Buff pro team de curses de muntanya, i des de l'any 2014 és col·laboradora de Leksport.

Es va iniciar en el món de la muntanya de la mà dels seus pares, escalant a les muntanyes de Montserrat des dels 10 anys, i endinsant-se seriosament en aquesta disciplina als 19 anys.

Paral·lelament, Picas va iniciar la seva trajectòria en curses de muntanya, sent habitual dels raids d'aventura. Els bons resultats obtinguts en aquesta disciplina propicien la seva entrada a la selecció catalana de curses de muntanya, i es professionalitza.

Entre les curses que ha guanyat destaquen les quatre victòries consecutives a la cursa Cavalls del vent entre els anys 2011 i 2014, l'or a la Copa del Món d'Ultra Trail (2012) i a la marató d'alta muntanya als SkyGames de la Ribagorça (2012), entre molts altres.

Després de tres anys apartada de la competició per una lesió al turmell, el 19 de setembre de 2022 Picas anuncià el seu retorn a la competició a l'Ultra Pirineu cavalls de vent. El primer d'octubre del 2022, en aquesta cursa va arribar a meta com a campiona amb un temps de 12:07:44 superant de disset minuts la seva marca anterior.

 
Destaquem