2 de maig: És el Dia de la Mare

Les mares són les protagonistes del primer diumenge de maig (tot i que ho són cada dia de l'any)

Tot i que cada dia és el seu dia, el primer diumenge del mes de maig celebrem el Dia de la Mare. Enguany, aquest diumenge, dia 2, és el dia en què s'honora de manera especial les mares.

Una celebració que ve de molt lluny. I és que les primeres celebracions d'aquesta festa cal buscar-les a l'antiga Grècia, on se li rendien honors a Rea, la mare dels déus Zeus, Posidó i Hades. De la mateixa manera, els romans celebraven La Hilaria el 15 de març en el temple de Cíbele. En una celebració heretada dels grecs, els romans feien oferiments durant tres dies. Posteriorment, els cristians van transformar aquesta celebració en una festa en honor a la Mare de Déu.

 

La celebració del Dia de la Mare està fortament arrelada a Catalunya. Una celebració que té un marcat caràcter comercial, ja que és tradició fer un regal a la mare. Ara bé, són molts els que opten, sobretot els infants, per preparar un regal fet per ells mateixos, o una bonica dedicatòria per reconèixer el paper de les mares. I és que, si bé cada dia cal reconèixer les mares, aquest dia ho podem fer d'una manera una mica més especial.

 
Destaquem