19 de novembre: Jordi Vilches i Puigdemont fa 44 anys

Destacat actor de cinema i televisió català

Jordi Vilches i Puigdemont, nascut a Salt el 19 de novembre de 1979, és un destacat actor de cinema i televisió català. La seva passió per l'art dramàtic el va portar a estudiar interpretació a l'escola de Xavier Gratacós i a l'Escola El Galliner de Girona.

Abans de dedicar-se plenament a la interpretació, Vilches va tenir una carrera diversa que incloïa el treball com a acròbata, pallasso i malabarista. La seva versatilitat artística i habilitats excepcionals van cridar l'atenció de Cesc Gay, qui el va contractar el 1999 per interpretar un paper a la pel·lícula "Krámpack". Aquesta oportunitat va marcar el començament d'una destacada carrera cinematogràfica per a Vilches, i la seva actuació va ser tan impactant que li va valer una nominació al premi Goya com a millor actor revelació.

Jordi Vilches no només ha deixat la seva empremta en el cinema, sinó que també ha contribuït al món de la televisió, treballant en diverses pel·lícules i sèries, algunes d'elles produïdes per TV3, la cadena de televisió catalana.

Algunes de les pel·lícules en les que ha aparegut són:

  1. "Putos modernos" (2000): Una comèdia que aborda temes contemporanis i que destaca per la seva mirada crítica i humor irreverent.

  2. "Polar" (2019): Un thriller d'acció basat en la sèrie de còmics de Víctor Santos, on Vilches contribueix a la trama amb la seva actuació.

  3. "2 años y un día" (2013): Un drama dirigida per Mar Coll, on Vilches ha contribuït amb la seva destresa interpretativa.

  4. "El club de los buenos infieles" (2018): Una comèdia que explora les relacions i la infidelitat, oferint una altra dimensió de l'actuació de Jordi Vilches.

  5. "Mil cosas que haría por ti" (2017): Una comèdia romàntica que destaca per la seva frescor i humor, amb la participació destacada de Vilches.

  6. "Murieron por encima de sus posibilidades" (2014): Aquesta pel·lícula satírica i crítica compta amb la contribució de Vilches en el seu elenc.

La seva trajectòria artística no només es caracteritza per la seva professionalitat sinó també per la seva capacitat de transformar-se en cada paper que interpreta. Amb una presència carismàtica i un talent interpretatiu excepcional, Jordi Vilches continua essent una figura rellevant i estimada en el panorama audiovisual català.

Per molts anys Jordi Vilches!

 
Destaquem