19 de juny: Ens deixava Agapit Torrent

Les seves primeres sardanes van ser La plaça de Banyoles i Camí de Besalú

El 19 de juny de 1991 moria a Figueres el músic, saxofonista i compositor Agapit Torrent i Batlle. Nascut també a Figueres, el 5 de juliol del 1923, va ser compositor de sardanes, principalment.

Quan tenia 15 anys va començar a tocar en orquestres del seu municipi, i tres anys després creà, juntament amb Florenci Mauné i altres joves músics, l'Orquestrina Moyambos. També va tocar a la cobla-orquestra Mendoza, a la Cobla Selvatana i, després d'establir-se a Barcelona l'any 1949, formà part de l'orquestra de Lluís Rovira. Posteriorment, va passar per l'orquestra Leaders, de Granollers, i per l'orquestra belga d'Eddie de Latte, fins a integrar-se en l'orquestra Tropicana, de Barcelona.

L'any 1958 va fundar el "Latin Combo", el Latin Quartet, i va formar a Figueres el conjunt Liders i el conjunt Líders Grup. L'any 1970 esdevingué membre de la cobla La Principal de la Bisbal de la qual, a més d'instrumentista i arranjador, fou director artístic durant setze anys.

Com a compositor fou autor de ballables, alguns signats amb el pseudònim A. Rentor, i sardanes: les seves primeres foren La plaça de Banyoles (1977) i Camí de Besalú.

 
Destaquem