18 de març: Ens deixava Josep Maria Ballarín

Va ser un capellà i escriptor català, popular i singular, controvertit i prolífic

Qui va ser un capellà i escriptor català, popular i singular, controvertit i prolífic, Josep Maria Ballarín, ens deixava a la ciutat de Berga, el 18 de març de 2016. Nascut a Barcelona el 8 de febrer de 1920, Ballarín va construir una obra literària extensa, amb títols d'una gran repercussió en vendes com Mossèn Tronxo i Santa Maria, pa cada dia.

Ballarín va col·laborar a diverses publicacions com l'Avui o Serra d'Or, i a diversos programes de ràdio i televisió de TV3, Catalunya Ràdio i Ràdio Estel. El 2010 va participar en el programa El Convidat amb Albert Om. Fins al 7 de març de 2016 va publicar un breu pensament cada dia al diari El Matí Digital, una activitat que va haver de suspendre a causa de la seva delicada salut. Els últims versos de Ballarín en aquest mitjà deien: "Passaran segles i encara hi haurà cristians creient que la fe no és una cançó fresca".

Políticament, el 2015 va tancar la llista de la circumscripció de Lleida de la coalició independentista Junts pel Sí de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015

 
Destaquem