El 17 de novembre del 2015 ens va deixar Joan Bosch Palau

Director i guionista de cinema català

En Joan Bosch Palau, figura prolífica del cinema català, va deixar un llegat que va des del policíac fins a la comèdia, des del western fins al terror. Avui, ens submergirem en la vida i obra d'aquest home de cinema, membre supernumerari de la Academia de Cine, que va falleure a Barcelona als 90 anys.

Director, guionista, argumentista i dialoguista en 39 pel·lícules, va ser un dels artífexs d'aquest viatge. Des dels inicis del policíac fins als més escalafonats terroirs del cinema, Bosch va deixar la seva petjada en gèneres diversos, tots marcats amb la seva empremta distintiva.

La seva carrera va transcórrer com una pel·lícula que abasta diversos gèneres. Des dels primers passos com a ajudant de direcció a 'Les aventures del capitán Guido', de Jacinto Goday, fins al seu darrer film, 'Un Rolls para Hipólito', Joan Bosch Palau va explorar terres desconegudes del cinema català. Amb vuit westerns, una comèdia musical, deu comedies i molts altres títols, Bosch va ser un narrador versàtil amb un amor profund pel seu ofici.

La seva vida va estar impregnada de cinema. "Toda mi vida he visto cine y, antes, ir al cine era un ritual que te marcaba mucho", deia Bosch. La seva passió pel cinema es va nodrir de la seva àvida lectura de teatre i llibres de cinema durant els anys 30-40 a Valls i Sabadell.

Joan Bosch Palau va deixar una petjada indeleble al cinema català. Des dels seus inicis com a ajudant de direcció fins als seus darrers títols, Bosch va ser més que un home de cinema; va ser un narrador que va capturar l'ànima de diferents èpoques a través del seu art. Així doncs, quan escolteu aquest nom, recordeu que és més que una figura del cinema, és part fonamental de la rica història cinematogràfica de Catalunya.

 
Destaquem