16 de gener: Fa anys Mònica Terribas

La periodista fou directora de Televisió de Catalunya

El 16 de gener de 1968 naixia a Barcelona la periodista Mònica Terribas i Sala. Llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1991, Terribas es doctorà en filosofia per la Universitat de Stirling (Escòcia), i va dur a terme els estudis de doctorat amb a una beca del British Council i la Fundació "la Caixa".

Entre altres, Terribas fou directora de Televisió de Catalunya del 2008 al 2012, i va conduïr i dirigir El matí de Catalunya Ràdio des de 2013 i fis al 2020. D'altra banda, és professora titular del departament de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, universitat de la qual en fou vicedegana entre 2000 i 2004, i és membre de la Junta d'Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, havent sigut també membre de la Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Terribas ha rebut múltiples reconeixements a la seva trajectòria, entre ells, el Premi Nacional de Periodisme, el Premi de l'Associació Espanyola de Professionals de Ràdio i Televisió, el Premi de Comunicació Universitat Ramon Llull, el Premi Òmnium Cultural al millor programa de televisió, i el Memorial Francesc Macià, entre altres.

 
Destaquem