16 de febrer. Va morir Santi Santamaria

El reconegut cuiner era el propietari del restaurant El Racó de Can Fabes

El 16 de febrer de 2011 moria a Singapur el cuiner català Santi Santamaria i Puig. Nascut a Sant Celoni el 26 de juliol de 1957, era el propietari del restaurant El Racó de Can Fabes, que va ser reconegut amb tres estrelles Michelin.

Santamaria va inaugurar el restaurant, juntament amb la seva esposa, l'any 1981, al seu poble natal. Set anys després, el 1988, va obtenir la seva primera estrella Michelin, la segona el 1990 i la tercera el 1994, erigint-lo com el primer cuiner català mereixedor d'aquest reconeixement.

A més de formar part i presidir diferents clubs gastronòmics, Santamaria va publicar diferents llibres de cuina, a més d'escriure en diferents publicacions.

El cuiner va morir als 53 anys d'un infart miocardíac mentre visitava el restaurant de la seva filla a Singapur. Can Fabes va seguir endavant, fins al 31 d'agost del 2013, quan va tancar les seves portes.

 
Destaquem