11 de juny: Fa anys l'actriu Núria Espert

Entre altres reconeixements a la seva trajectòria, l'actriu ha rebut el Premi Nacional de Cultura

A l'Hospitalet de Llobregat, l'11 de juny de 1935, naixia l'actriu de teatre, cinema i televisió Núria Espert i Romero.

Espert va debutar als escenaris amb 6 anys, interpretant la Nuri, a l'obra Terra Baixa. Va estudiar dansa a l'Institut del Teatre de Barcelona, i també es formà a l'Institut Maragall de Barcelona. Amb 16 anys actuava ja en representacions escèniques, mentre estudiava música i idiomes, i amb 17 anys va obtenir el seu primer èxit amb Medea.

 

Ha actuat en obres de teatre com Gigi (Colette), La puta respectuosa (Sartre), Las criades (Gênet) i Yerma i Doña Rosita la Soltera (García Lorca), entre moltes altres. També ha actuat en cinema, amb pel·lícules com Actrius, de Ventura Pons, i ha exercit com a directora, a més de protagonitzar diversos projectes televisius.

Entre altres reconeixements, el 2015 va rebre el Premi Nacional de Cultura «com a reconeixement a una dilatada i consolidada trajectòria internacional com a actriu, directora teatral i empresària». Un reconeixement que no ha estat l'únic, ja que ha rebut la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Teatre i el Premi Internacional Terenci Moix per la seva trajectòria en les arts escèniques.

 
Destaquem