1 de març: Ens deixava Pepe Rubianes

L'actor va destacar per la seva ironia i el seu àcid sentit de l'humor

L'1 de març de 2009 moria a Barcelona José Rubianes Alegret, més conegut com a Pepe Rubianes. Nascut a Vilagarcía de Arousa el 2 de setembre del 1947, fou un actor de teatre galaico-català resident a Catalunya i especialitzat en mim, imitacions i monòlegs.

Destacà per la seva ironia, el seu àcid sentit de l'humor i la seva incontenible xerrameca esquitxada de constants renecs. El gener del 2006 fou objecte de polèmica per la seva intervenció a El Club, un conegut programa de la televisió pública catalana TV3, en la qual, responent a una pregunta del presentador sobre la seva actitud respecte a la unitat d'Espanya, va replicar "A mi la unidad de España me suda la polla por delante y por detrás. Y que se metan a España ya en el puto culo, a ver si les explota dentro y les quedan los huevos colgando del campanario".

 

Posteriorment, davant la commoció causada per aquestes declaracions, es disculpà públicament i matisà que tals comentaris anaven referits a una determinada concepció d'Espanya: "...jo vaig insultar l'Espanya que va matar Lorca. Respecto l'Espanya democràtica i constitucional. Aquesta Espanya em mereix tots els meus respectes i, a més, hi pertanyo".

 
Destaquem