Al Pla de l'Estany es pot gaudir d'una cuina excel·lent, marcada per les influències de l'Empordà i la proximitat del mar. Com a altres indrets, no hi falten els productes típics que fan les delícies dels visitants, i d'aquells que hi viuen. Entre ells, els Rocs de l'Estany, uns bombons típics de la ciutat de Banyoles que van ser creats per Dídac Lirio el 1989 en commemoració de les Olimpíades de Barcelona 92.
Aprenem a fer-los, ja sigui per gaudir-ne a casa, o per regalar.
INGREDIENTS:
1 paquet de xocolata negre, de 250 grams.
1 paquet de xocolata amb llet, de 250 grams.
1 paquet de xocolata blanca de 150 grams.
200 o 300 grams d'ametlles filetejades.
ELABORACIÓ:
Escampar les ametlles en una safata de forn i enrossir-les al forn a 180 graus.
Deixar refredar les ametlles.
Mentre, desfer cadascuna de les xocolates al bany de Maria.
Afegir un grapat d'ametlles a cada vol amb xocolata, i anar-ne afegint fins que estigui ple.
Amb una cullera, anem fent pilotes i les posem sobre un paper vegetal.
Deixar-ho refredar a temperatura ambient. Després, guardar-ho a la nevera.
Llest per menjar!