Preparem un plat singular: coca de carabassó

El carabassó és producte de temporada, amb molta aigua per hidratar-se quan fa calor

És mes de maig, és primavera, i això es nota a la nostra cuina. I és que amb l'arribada del bon temps, arriben productes nous, ja més propis dels mesos de calor, que aporten varietat i frescor als nostres àpats.

Avui parlem del carabassó, una hortalissa molt hidratant, ja que el 95% és aigua. A més, aporta múltiples beneficis al nostre organisme, ja que és ric en vitamina C, vitamina B9 i provitamina A. A més, és ric en minerals com el potassi i el magnesi.

Pel que fa als efectes positius que té en el nostre cos, el carabassó és fàcil de digerir (en funció del tipus de cocció), té propietats diürètiques, conté luteïna (té efectes beneficiosos per a la vista), i els mucílags de les llavors contenen fibra molt saludable.

I per gaudir de tots aquests beneficis, avui us proposem preparar coca de carabassó i pinyons amb fruites vermelles.

 

INGREDIENTS:

  • 2 carabassons petits
  • 125 grams de farina
  • ½ cullerada de llevat
  • 150 grams de sucre morè
  • 75 grams de mantega pomada
  • 2 ous
  • 75 grams de pinyons
  • Ratlladura de llimona
  • Vainilla en pols
  • Sal
  • Licor
  • Fruites vermelles

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar els carabassons, els pelem i els ratllem.
  • Tot seguit, en un bol, batem la mantega amb el sucre.
  • Quan estigui ben cremós, afegim els ous, d'un en un.
  • Ho barregem tot molt bé.
  • En un altre bol, barregem la farina i el llevat, i afegim un polsim de sal i de vainilla.
  • A la barreja de farina, afegim el carabassó, un raig de licor i els pinyons.
  • Ho barregem tot molt bé.
  • Ara, barregem les dues mescles.
  • Quan estigui tot ben incorporat, posem la massa en un motlle untat amb mantega i farina.
  • Ho posem al forn i ho deixem coure, a 180 graus, durant 45 minuts.
  • Mentre es cou la coca, macereu les fruites vermelles amb una mica de sucre i guardeu-les a la nevera.
  • Quan la coca estigui cuita, la deixem refredar.
  • A l'hora de servir-la, poseu els fruits vermells per sobre.

Bon profit!

 
Destaquem