Preparem el Pastís de l'àvia per celebrar el Dia de la Mare

Sorpreneu la mare amb una recepta casolana que és un homenatge a les dones de la nostra vida

De segur que més d'un cop l'heu tingut a taula. I és que a Catalunya, com a molts llocs, hi ha un pastís que de segur sempre ha fet acte de presència en algun aniversari, festa o celebració. Parlem del tradicional Pastís de Galetes de l'Àvia. Una delícia que no pot faltar entre els nostres records d'infantesa.

I ara que celebrem d'una manera especial el Dia de la Mare, per què no el preparem per fer-los un homenatge i recordar tots els grans moments compartits amb ella quan érem uns infants?

INGREDIENTS:

  • Galetes tipus Maria rectangulars
  • Llet
  • Licor (el que més us agradi, i no és imprescindible)

Per fer la crema:

  • 500 ml de llet sencera
  • 3 rovells d'ou
  • 70 grams de sucre
  • 40 grams de Maizena
  • Mitja branca de canyella
  • Pell de mitja llimona

Per fer la crema de xocolata:

  • 200 grams de xocolata fondant
  • 200 ml de nata per muntar
  • 40 grams de mantega

ELABORACIÓ:

  • Comencem per preparar la crema. Ho fem posant els rovells d'ou i el sucre en un bol, i batent-ho fins a aconseguir una crema clara, Afegim la farina i ho emulsionem.
  • Ara, en una olla, posem la llet al foc amb la canyella i la pela de llimona. Quan comenci a bullir, la retirem i deixem que reposi 5 minuts.
  • Colem la llet, la tornem a posar al foc, i afegim la crema que teníem reservada, sense deixar de remenar.
  • La crema agafarà consistència. Quan això passi, la retirem del foc, la tapem amb paper film, i la deixem refredar.
  • Mentrestant, fem la crema de xocolata.
  • Posem al foc una cassoleta amb la nata.
  • Quan comenci a bullir, afegim la xocolata i la mantega, i anem remenant.
  • Quan els ingredients estiguin ben integrats, ho retirem del foc i ho tapem amb film fins que es refredi.
  • Ara, amb les cremes ja preparades, podem fer el pastís.
  • Agafem un motlle rectangular i el folrem amb film.
  • Preparem una safata amb llet i, si volem, licor.
  • Suquem les galetes una a una i les posem a la base del motlle.
  • Damunt de les galetes, posem crema de xocolata, i una nova capa de galetes sucades a la llet.
  • A sobre, una capa de crema, i una altra de galetes.
  • Podem fer tantes capes com vulguem!
  • Quan tinguem totes les capes fetes, cobrim el pastís amb crema de xocolata.
  • Posem el pastís a la nevera, i deixem que es refredi bé.
  • A l'hora de servir-lo, el traiem del motlle.

I llest per gaudir-lo!

Més informació
 
Destaquem