Pèsols negres amb botifarra esparracada

Catalunyamagrada.cat

 

Visitar La Patum és també una oportunitat per gaudir de la gastronomia del Berguedà. Un dels productes típics de la zona són els pèsols negres. Preparem avui la recepta d'aquest ingredient amb botifarra esparracada.

 

INGREDIENTS:

 

Un pot de pèsol negre del Berguedà cuit.

2 botifarres.

100 grams de cansalada tallada en tires.

4 alls.

Romaní i farigola sec.

Un raig de vi ranci.

Oli d'oliva.

Sal i pebre negre.

ELABORACIÓ:

 

Escorrem els pèsols.

Traiem la pell de les botifarres i fem mandonguilles petites.

En una paella, saltegem la cansalada. Quan enrosseixi, afegir els pèsols. Reservar.

En una paella posem els alls picats amb un raig d'oli. Quan agafin color, afegir les mandonguilles.

Afegim una mica de romaní i farigola, i un raig de vi ranci.

Afegim els pèsols i la cansalada, o remenem bé, i ho deixem coure a foc lent amb la paella tapada uns 10 minuts.

Llest per servir!

 
Destaquem