Les orelletes és un dolç típic de la comarca de Les Garrigues que es sol cuinar per Festa Major.
Aquí podeu llegir la recepta que suggereixen a la web de turisme de Les Garrigues
Ingredients (per a 80 orelletes aprox.)
1 dotzena d’ous batuts
1 cullerada sopera de sucre per cada ou
1 vas d’aigua bullida amb matafaluga, celiandre i un tubet de canyella
2 kg de farina
1 raig de licor 43
1 raig de Calisay
25 g de llevat
1 polset de sal
4 litres d’oli d’oliva verge extra
Sucre per espolsar damunt les orelletes cuites
Elaboració
Barregeu en un recipient els ous, el sucre, l’aigua bullida amb matafaluga, celiandre i el tubet de canyella, l’oli, els licors i el polset de sal, i després aneu-hi tirant la farina barrejada amb el llevat fins que quedi una massa. Deixeu-ho reposar d’una hora i mitja a dues hores amb un drap al damunt.
A continuació, talleu la massa i feu els panets petits, que heu d’estirar en forma plana i circular sobre el genoll per a donar-li la forma típica de les orelletes.
Seguidament, poseu la pasta estirada en una paella amb oli bullent; quan un costat estigui daurat, gireu-la i fregiu l’altre costat.
Un cop treta l’orelleta de la paella, espolseu-hi sucre pel damunt.