Granissat de llimona

 

 

INGREDIENTS

  • 8 llimones
  • 40 g de sucre
  • 750 ml d'aigua
  • 4 clares d'ou
  • la pell ratllada de dues llimones
  • una mica de sal

 

RECEPTA

En primer lloc, farem almívar: posarem a coure els 750 ml d’aigua amb el sucre i remenarem tota l'estona. Quan comenci a bullir, deixarem coure tota la barreja durant uns 10 minuts. Mentrestant, ratllarem tota la pell de les dues llimones i farem suc amb les altres vuit llimones.

 

Quan l’almívar estigui ben llest, el deixarem reposar i refredar. Posteriorment el barrejarem amb el suc de llimona i la pell ratllada, que anteriorment hem elaborat.

 

Guardarem al congelador el pot amb la barreja completa, fins que comenci a congelar-se. Tot seguit muntarem les clares a punt de neu amb el pessic de sal, i ho barrejarem amb la barreja que tenim al congelador semigranissada. Tot segiut, tornarem a guardar el pot al congelador fins que es congeli del tot.

 

En el moment de servir el granissat de llimona, retirare, el recipient amb el contingut uns minuts abans del congelador, i rasparem tot el granissat de llimona per servir-lo.

 

Que vagi de gust!

 
Destaquem