Comencen a baixar les temperatures a Catalunya amb l'arribada de la tardor, i, amb aquest fet, comencen a venir de gust plats calents com cremes i sopes. I quina millor opció que prepara-los amb els productes de temporada a casa nostra?
Avui parlem del moniato, un tubercle amb propietats nutritives molt interessants. Així, és ric en hidrats de carboni complexos i sucres, per la qual cosa el seu contingut calòric és mitjà, de 100 kcal per cada 100 grams de producte. No té greixos, però sí gairebé un 2% de proteïna.
Tot i la seva similitud amb la patata, cal destacar que el moniato és superior en contingut nutritiu pel que fa al contingut de vitamines A, E, C i l'àcid fòlic.
Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, el moniato ajuda a depurar el fetge, té un efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell, i hidrata el sistema digestiu.
I ara que ja sabem tot això, preparem una crema de moniato al romaní.
INGREDIENTS:
- 3 moniatos mitjans
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d'all
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 2 tasses de brou de verdures
- 1 tassa d'aigua mineral
- Romaní fresc
- Ratlladura d'una llimona
- Nata líquida vegetal per decorar
ELABORACIÓ:
- Fer la crema és molt senzill. Comenceu per netejar i pelar els moniatos, els alls i les cebes.
- En un cassó amb un raig d'oli, salteu els moniatos amb la ceba i els alls uns deu minuts.
- Afegiu el romaní picat, la ratlladura de llimona, el brou de verdures i l'aigua.
- Quan arrenqui el bull, baixem el foc, i ho deixem coure tot junt uns 15 minuts.
- Passat aquest temps, ho triturem fins que quedi ben fi.
- Ho servim amb bols, i ho podem decorar amb un raig petit de nata líquida.
I ja està a punt per gaudir-la!