Fem Crema de moniato al romaní

El moniato és un dels productes estrella de la tardor a Catalunya

Comencen a baixar les temperatures a Catalunya amb l'arribada de la tardor, i, amb aquest fet, comencen a venir de gust plats calents com cremes i sopes. I quina millor opció que prepara-los amb els productes de temporada a casa nostra?

Avui parlem del moniato, un tubercle amb propietats nutritives molt interessants. Així, és ric en hidrats de carboni complexos i sucres, per la qual cosa el seu contingut calòric és mitjà, de 100 kcal per cada 100 grams de producte. No té greixos, però sí gairebé un 2% de proteïna.

Tot i la seva similitud amb la patata, cal destacar que el moniato és superior en contingut nutritiu pel que fa al contingut de vitamines A, E, C i l'àcid fòlic.

Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, el moniato ajuda a depurar el fetge, té un efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell, i hidrata el sistema digestiu.

I ara que ja sabem tot això, preparem una crema de moniato al romaní.

INGREDIENTS:

  • 3 moniatos mitjans
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 2 tasses de brou de verdures
  • 1 tassa d'aigua mineral
  • Romaní fresc
  • Ratlladura d'una llimona
  • Nata líquida vegetal per decorar

ELABORACIÓ:

  • Fer la crema és molt senzill. Comenceu per netejar i pelar els moniatos, els alls i les cebes.
  • En un cassó amb un raig d'oli, salteu els moniatos amb la ceba i els alls uns deu minuts.
  • Afegiu el romaní picat, la ratlladura de llimona, el brou de verdures i l'aigua.
  • Quan arrenqui el bull, baixem el foc, i ho deixem coure tot junt uns 15 minuts.
  • Passat aquest temps, ho triturem fins que quedi ben fi.
  • Ho servim amb bols, i ho podem decorar amb un raig petit de nata líquida.

I ja està a punt per gaudir-la!

 
Destaquem