Cuina de temporada: Pastís de pastanaga i nous

La pastanaga és un dels productes estrella de l'hivern, amb molts beneficis per a la salut

Com ja hem comentat en diferents ocasions, si busquem una dieta saludable, a més d'econòmica, cal apostar pels productes de temporada. Al mes de gener tenim múltiples opcions, i avui parlarem de la pastanaga.

Una de les principals propietats nutricionals de la pastanaga és que té un alt contingut en betacarotè (provitamina A), que és un potent antioxidant, protegint contra el càncer, els problemes de visió nocturns, les infeccions i mals d'oïda.

Entre els múltiples beneficis per a l'organisme, la pastanaga elimina o compensa els àcids residuals en la sang, és depurativa de la sang, diürètica, tonifica la zona digestiva, i combat el restrenyiment i la indigestió. A més, és antiparasitari, excel·lent per a la vista, i protegeix la pell del sol. Menjada crua, millorar l'estat de les dents i les genives, purificar el fetge, i ajuda a combatre el desig de menjar dolços.

I parlant de dolços, en prepararem un de ben saludable amb la pastanaga com a protagonista: Un pastís de pastanaga i nous vegà.

 

INGREDIENTS:

  • 300 grams de farina de blat integral
  • 300 grams de pastanaga
  • 270 grams de sucre morè
  • 130 grams de nous
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1 culleradeta de pols de fornejar
  • 1 culleradeta de vainilla
  • 200 ml d'aigua
  • 180 grams d'oli de gira-sol

Per a la taronja glacé:

  • 300 grams de sucre de llustre
  • 100 grams de suc de taronja

ELABORACIÓ:

  • Comencem per barrejar la farina, el sucre, la sal, la canyella el bicarbonat i la pols de fornejar en un bol.
  • Afegim a la barreja l'oli de gira-sol, l'aigua, la vainilla, la pastanaga i les nous.
  • Ho batem tot junt fins que tinguem una massa ben homogènia.
  • Tot seguit, netegem, pelem i ratllem les pastanagues.
  • Preescalfem el forn a 180 graus, i mentre posem la massa en un motlle.
  • Posem el pastís al forn i el coem.
  • Mentre el pastís està forn, preparem la taronja glacé per cobrir el pastís si ho desitgem.
  • En un bol, barregem el sucre de llustre amb el suc de taronja.
  • Ho batem molt bé perquè no quedin grumolls.
  • Quan el pastís estigui cuit, li posem aquesta barreja per damunt.

I ja el tenim a punt per gaudir-ne!

 
Destaquem