Combatem la calor amb gelat de llet merengada

Unes postres boníssimes per als dies d'estiu i les hores més caloroses a Catalunya

Les altes temperatures són una de les característiques que defineixen els mesos d'estiu. Però hi ha moltes maneres de combatre aquesta calor, i una d'elles és a la cuina. I és que entre els molts gelats casolans que podem elaborar, n'hi ha un que destaca especialment. Parlem del gelat de llet merengada.

Avui us expliquem com preparar-lo a casa per gaudir-ne aquest estiu!

INGREDIENTS:

  • 1 litre de llet sencera
  • 300 grams de sucre blanc
  • 3 clares d'ou
  • 1 branca de canyella i canyella en pols
  • La pell d'1 llimona

ELABORACIÓ:

  • Comencem per posar en un cassó el litre de llet juntament amb la branca de canyella i la pell d'una llimona.
  • Ho bullim tot durant 5 minuts.
  • Passat aquest temps, retirem el cassó del foc i afegim la meitat del sucre (150 grams)
  • Ho remenem bé perquè el sucre es dissolgui, i després deixem que es refredi completament.
  • Quan la barreja estigui freda, la colem, i la posem a la nevera unes hores.
  • Passat aquest temps, muntem les clares d'ou amb l'altra meitat del sucre. Estarà al punt quan tinguem una merenga ben forta.
  • Ara, barregem aquesta merenga amb la llet que teníem a la nevera.
  • Posem la barreja resultant novament a la nevera durant dues hores.
  • Quan ja estigui ben fred, posem la barreja a la sorbetera, i quan tingui la textura de gelat, la posem al congelador.
  • Ho tindrem al congelador fins al moment de servir, espolsant-li una mica de canyella en pols per sobre.

I ja ho tenim! Boníssim i refrescant!

 
Destaquem