Les altes temperatures són una de les característiques que defineixen els mesos d'estiu. Però hi ha moltes maneres de combatre aquesta calor, i una d'elles és a la cuina. I és que entre els molts gelats casolans que podem elaborar, n'hi ha un que destaca especialment. Parlem del gelat de llet merengada.
Avui us expliquem com preparar-lo a casa per gaudir-ne aquest estiu!
INGREDIENTS:
- 1 litre de llet sencera
- 300 grams de sucre blanc
- 3 clares d'ou
- 1 branca de canyella i canyella en pols
- La pell d'1 llimona
ELABORACIÓ:
- Comencem per posar en un cassó el litre de llet juntament amb la branca de canyella i la pell d'una llimona.
- Ho bullim tot durant 5 minuts.
- Passat aquest temps, retirem el cassó del foc i afegim la meitat del sucre (150 grams)
- Ho remenem bé perquè el sucre es dissolgui, i després deixem que es refredi completament.
- Quan la barreja estigui freda, la colem, i la posem a la nevera unes hores.
- Passat aquest temps, muntem les clares d'ou amb l'altra meitat del sucre. Estarà al punt quan tinguem una merenga ben forta.
- Ara, barregem aquesta merenga amb la llet que teníem a la nevera.
- Posem la barreja resultant novament a la nevera durant dues hores.
- Quan ja estigui ben fred, posem la barreja a la sorbetera, i quan tingui la textura de gelat, la posem al congelador.
- Ho tindrem al congelador fins al moment de servir, espolsant-li una mica de canyella en pols per sobre.
I ja ho tenim! Boníssim i refrescant!