Unes boníssimes postres fetes a casa: pastissets de moniato

La tardor és temps de moniatos, que es poden cuinar de múltiples maneres

El pastisset és una de les postres típiques de les Terres de l'Ebre, i si bé els tradicionals a Tortosa són els farcits de cabell d'àngel, també es poden elaborar amb confitura de moniato.

Us expliquem com preparar aquest boníssim plat per gaudir d'unes postres exquisides!

INGREDIENTS:

  • 400 grams de moniato cuit
  • 200 grams de sucre
  • La pell d'una llimona
  • 1 branca de canyella
  • 100 mil·lilitres d'aigua
  • 300 grams de farina
  • 125 mil·lilitres d'oli d'oliva
  • 25 mil·lilitres d'anís
  • 60 mil·lilitres de moscatell
  • Sucre per arrebossar

ELABORACIÓ:

En primer lloc, preparem la confitura de moniato:

  • Coem els moniatos al forn a 190 graus fins que estiguin tous.
  • Quan s'hagin refredat, els pelem i triturem juntament amb 200 grams de sucre i 100 mil·lilitres d'aigua.
  • Posem el resultat de la barreja en un cassó afegint la canyella i la pell de llimona.
  • Ho coem a foc baix mitja hora, remenant-ho de tant en tant.
  • Ho deixem refredar.

Preparem els pastissets:

  • Barregem l'anís, el moscatell i l'oli d'oliva, i afegim la farina.
  • Quan tinguem la massa ben lligada, fem boletes.
  • Estirem cada boleta per separat a sobre de paper de forn.
  • Farcim cada porció amb confitura de moniato.
  • Els donem la forma de pastisset, i ho tanquem amb l'ajuda d'una forquilla.
  • Posem els pastissets al forn a 180 graus, i els coem uns 30 minuts fins que estiguin daurats.
  • Quan els traiem del forn, els arrebossem de sucre, i els deixem refredar.

I bon profit!

 
Destaquem