És Dimecres de cendra, i avui comença l'època d'abstinència de la Quaresma. Amb tot, hi ha molts productes que, tradicionalment, no estan prohibits, entre ells, els llegums i el bacallà. Un peix blanc molt ben valorat per les seves qualitats alimentàries, que substitueix la carn, sent un símbol de la Quaresma, encara que se'n menja tot l'any.
Preparem una recepta amb aquest peix com a element principal: Bacallà amb cigrons i espinacs.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
750 gr. de lloms de bacallà sec
750 gr. de cigrons cuits
Unes quantes fulles d'espinacs
2 cebes mitjanes
2 grans d'all
4 cullerades de tomàquet fregit
3 culleradetes de salsa romesco o de calçots
4 ous durs
sal i oli

ELABORACIÓ:
Dessalar el bacallà (tres dies abans). Eixugar-lo bé.
Fregir-lo enfarinat i reservar-lo.
Tallar les cebes en juliana, i tallar els alls a trossos ben petits.
Fregir la ceba en el mateix oli del bacallà. Quan comenci a transparentar, afegir els alls i fregim.
Afegir el tomàquet i la salsa romesco. Barrejar i coure un parell de minuts.
Afegir els cigrons i dos gots d'aigua. Quan comenci a bullir, afegir els espinacs.
Tapar la cassola i coure uns deu minuts.
Afegir el bacallà i els ous tallats per la meitat.
Coure cinc minuts més.
Llest per servir!