A punt per gaudir del gran espectacle de l'estiu: les llàgrimes de Sant Llorenç

El millor moment per gaudir-les serà la nit de dijous, 11 d'agost

Si hi ha un espectacle que es repeteix cada estiu, i cada estiu ens deixa amb la boca oberta, aquest és, sense cap mena de dubte la pluja d'estels Perseids, popularment coneguda com les Llàgrimes de Sant Llorenç. I és que al voltant del dia 10 d'agost, festivitat de Sant Llorenç, és gairebé inevitable mirar cap al cel a Catalunya per gaudir d'aquest fascinant espectacle.

Què són?

Es tracta d'una pluja d'estrelles originada en el núvol de pols i roques que el cometa Swift-Tuttle deixa al seu pas en cadascuna de les seves òrbites al voltant del Sol. Cada any, al voltant del 10 d'agost, la Terra travessa el rastre del cometa, i quan les petites partícules entren a altíssima velocitat en l'atmosfera de la Terra, es desintegren i produeixen els traços lluminosos que coneixem com a 'estrelles fugaces'.

Quin és el millor moment per gaudir-les?

La pluja de meteors es pot veure cada any des de mitjans de juliol, però quan se'n poden veure més és entre els dies 8 i 14 d'agost, assolint el seu màxim d'activitat al voltant del 10 al 12 d'agost, quan es poden veure fins a 100 meteors per hora, segons l'any. Aquest 2022, el millor moment per apreciar aquest festival astronòmic, serà la nit de dijous, dia 11 d'agost.

Per veure bé les estrelles has de buscar un cel ben fosc, allunyat de les grans ciutats. Diferents observatoris astronòmics ofereixen paquets turístics per gaudir de l'experiència, però també podeu optar, sempre respectant l'entorn i tenint en compte la situació de risc forestal, per accedir a un espai allunyat de la ciutat, i elevat.

 
Destaquem