La proposta electrònica catalana que triomfa des de Finlàndia

Huss Garcés destina els beneficis del seu darrer treball a prevenir suïcidis

El músic manresà Huss Garcés, qui triomfa des de fa anys a escala internacional, ha publicat aquest 2023 l'àlbum The Nightwalker, un disc de música electrònica, el primer senzill del qual és 'Nobody can't escape from Karma'. Un tema que explica la cronologia de la vida i la seva pròpia experiència en un país i una cultura noves.

Un treball, els ingressos del qual els destinarà a una associació que treballa per a prevenir els suïcidis, i les malalties mentals en adolescents.

Aquest nou treball arriba continuant una àmplia i premiada trajectòria internacional. Català, actualment establert a Finlàndia, Huss Garcés publicava el seu primer disc l'any 2013, ara fa deu anys. Amb el nom de "Pasen Acomódense y Salgan por dónde Puedan", aquest va ser el primer disc de Folkgrung publicat en la història de la música com una marca registrada, esdevenint un disc històric en vendes i innovador musicalment.

El disc debut del català va triomfar als Estats Units, sent considerat per moltes emissores com "el millor disc i concepte artístic innovador", com recorda Garcés. I no solament als Estats Units. El disc es va vendre a 32 països, esdevenint el "disc independent espanyol més venut de la història, sense segell discogràfic, ni publicitat", explica el seu autor.

Un èxit més en la trajectòria del català, qui ha estat contractat a Finlàndia com a compositor per la prestigiosa associació nacional finlandesa Suomen Kuulturi Rahasto i s'ha convertit en el primer músic estranger en aconseguir ser seleccionat. A més, es considera que la seva feina ha estat clau per revitalitzar els adolescents després de la pandèmia de la Covid-19.

Una trajectòria de la qual se n'està fent ressò el món sencer, amb articles i referències a diferents països, des dels Estats Units, fins a Llatinoamèrica, i Europa.

 
Destaquem