Nou servei de bus públic per descobrir la Zona Volcànica de la Garrotxa

Rumbus és una línia de bus que fa la ruta Les Preses-centre d'Olot-Fageda d'en Jordà Àrea de Santa Margarida-Santa Pau

Pren nota. La Garrotxa ha posat en marxa una iniciativa per promoure el turisme sostenible i millorar l'experiència dels visitants que cada any s'apropen a la Garrotxa per descobrir els principals indrets d'interès de la comarca durant la seva estada. Es tracta de Rumbus, un servei de transport públic que fa la ruta entre les Preses-centre d'Olot-La Fageda d'en Jordà-Àrea de Santa Margarida-Santa Pau que té per objectiu connectar els principals atractius de la comarca, oferint als viatgers i garrotxins una alternativa còmoda, econòmica i sostenible al vehicle privat.

El bitllet es pot adquirir per 2€ i permet fer un nombre il·limitat de viatges durant tot el dia, podent pujar i baixar a totes les parades tantes vegades com es vulgui per tal que els visitants puguin explorar la zona amb tranquil·litat i al seu ritme.

La línia de bus està dissenyada per fer parades als llocs més emblemàtics del cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i en totes les parades s'inclouen propostes amb els principals actius turístics a descobrir, rutes de senderisme, itineraris en bicicleta, activitats a la natura, oferta gastronòmica, entre altres.

La Garrotxa

La Garrotxa

Servei diari des de l'1 de juliol

Habitualment Rumbus enllaça les Preses, Olot i Santa Pau els caps de setmana, festius i altres dates assenyalades. Ara bé, des de l'1 de juliol i fins al 31 d'agost el servei s'amplia i funcionarà cada dia de la setmana, oferint una major flexibilitat i comoditat als residents i visitants de la comarca de la Garrotxa.

La línia Rumbus compta amb tretze parades i presta servei al llarg de tot el dia. Les principals són al Parc Nou-Recinte Firal, c. Mulleres i Àrea de la Fageda d'en Jordà (totes elles a Olot) i a l'Àrea de Santa Margarida i al poble de Santa Pau. Els dies laborables dels mesos de juliol i agost la freqüència de pas de Rumbus per les parades és cada hora, mentre que tots els caps de setmana d'estiu s'incrementa amb el pas del bus cada mitja hora. A les Preses, Olot i Santa Pau hi ha aparcaments gratuïts on deixar els vehicles privats.

Els horaris i parades de tot l'any es poden consultar a la web rumbusgarrotxa.cat, a través de la qual es poden també adquirir els bitllets de forma anticipada o bé al bus el mateix dia.

Informació per als visitants a La Garrotxa

Informació per als visitants a La Garrotxa

Turisme sostenible

Rumbus s'erigeix en un servei de transport públic útil, fàcil i pràctic per als visitants, ja que connecta estratègicament els principals punts i permet endinsar-se als espais d'interès més rellevants de la comarca. A banda de fer l'experiència més enriquidora i còmoda, Rumbus és alhora una aposta clara per la promoció d'un turisme més sostenible perquè incideix directament en la reducció del nombre de vehicles que circulen per la zona central del parc natural, contribueix a la conservació dels espais protegits, minimitza l'impacte ambiental i ajuda a preservar un dels entorns únics i extraordinaris del país.

Aquest servei de transport públic està operat per la companyia Teisa i la línia està integrada a l'ATM de Girona.

 
Destaquem